Wij zijn BlueTea


BlueTea voorziet een toekomst waarin de oude, saaie handleiding in de kast blijft liggen. Traineeships zijn niet meer nodig en het reserveren van beroepsspecifieke trainingsruimtes is verleden tijd. Trainen gebeurt met een virtuele simulatie waarin werkinstructies binnen een 3D wereld worden gesimuleerd en aangeleerd. De praktijksituatie komt zo dichter bij en de theorie wordt eenvoudiger begrepen.

BlueTea gelooft in leren door het maken van fouten. Van fouten kun je leren! Een virtuele omgeving staat toe dat kritische misslagen geen drastische gevolgen hebben. Door het zien van de gevolgen van je beslissing neemt de leereffectiviteit toe. Daarnaast kan de speler alle mogelijkheden verkennen.

VirtualStudio® is het hart van onze leermiddelen


VirtualStudio® (BTVS) is het innovatieve content managementsysteem van BlueTea, ontwikkeld om de inhoud van digitaal lesmateriaal in simulaties en serious games aan te kunnen passen zonder dat er nieuwe ontwikkeling rondom de betreffende applicatie benodigd is. BTVS biedt mogelijkheden om scenario’s te bouwen volgens een denkwijze die te vergelijken is met ‘visual programming’. Dit houdt in dat iedere handeling in het scenario te configureren is met voorgebouwde acties. Zo is iedereen in staat om zijn of haar eigen scenario te bouwen, zelfs zonder programmeerervaring.

BTVS is een platform waarop de prestaties van trainees kunnen worden gemonitord om het effect van de aangeboden trainingen zo groot mogelijk te maken. Het online portaal geeft inzicht in statistieken, waaronder de inzet, de voortgang en het kennisniveau van de trainees. Dit maakt het mogelijk om extra aandacht te besteden aan onderwerpen waarop het niveau te laag is, of juist werknemers te kunnen belonen op vooruitgang.

Bouw een training met VirtualStudio® in 4 stappen

1. Bouw de wereld

Samen met de specialisten van BlueTea kan een 3D wereld naar wens worden opgebouwd. Dit is het startpunt voor het maken van een effectieve virtuele training. In dit stadium moet bepaald worden welke objecten benodigd zijn voor de training en hoe de wereld uit komt te zien.

2. Bepaal de interacties

De volgende stap is het bepalen van de interacties binnen de 3D-omgeving. Wanneer alle interactieve objecten zijn gesynchroniseerd met VirtualStudio®, kan de lessenmaker ze gebruiken en aanpassen door middel van 'Acties'.

3. Maak de les

Met de 'Lesson Editor' van VirtualStudio® kunnen lessen in elkaar gescript worden tot georganiseerde trainingscenarios. De inhoud wordt automatisch toegepast op de virtuele wereld en vereist geen verder programmeer- of publiceerwerk.

4. Publiceer de training

De zojuist gemaakte scenario's worden automatisch naar de applicatie gestuurd en de student kan direct aan de slag. Op basis van het profiel en de trainingsbehoeften, wordt de gebruiker vanzelf op de hoogte gesteld van het nieuwe lesmateriaal. Daarnaast wordt de voortgang cross-platform bijgehouden.

Benieuwd wat BlueTea kan betekenen voor uw onderneming?

Vraag vrijblijvend een demo aan