Op 19 december genoot een volle Effenaar van een exclusief voorproefje van de toekomst op het gebied van veiligheidstrainingen.


Het minisymposium werd geopend door onze CEO Ruud Dullens. In zijn presentatie schetste hij de wijze waarop BlueTea de meest recente ontwikkelingen op het gebied van virtuele trainingen toepast in de ontwikkeling van SAFY.


BlueTea CEO Ruud Dullens toont de exclusieve primeur van SAFY

Daarna was het woord aan gastspreker Tycho de Back (Tilburg University), die voor het behalen van zijn doctorsgraad een onderzoek uitvoert naar het leerproces en kennisbehoud met Virtual/Mixed Reality. Uit zijn onderzoek blijkt dat Virtual Reality een hogere kennisoverdracht kan verwezenlijken dan conventionele leermethodes. Universiteit Tilburg toont verdere interesse in SAFY door met twee PhD studenten het onderzoek voort te zetten. Hierbij wordt een selecte groep gebruikers gevolgd om het leereffect van SAFY middels een wetenschappelijke aanpak in kaart te brengen.

“Met Virtual Reality is de echtheidsbeleving veel hoger, dan wanneer ik dezelfde taak doe op een monitor. We weten zeker dat het meer motiveert. Dat hebben we gezien in de resultaten van eerdere studies.”

Tycho De Back (PhD-student Universiteit Tilburg)

De middag werd voortgezet door Remon Veraart (Co-Founder SAFY). In het recente verleden is hij als CEO bij Koninklijke MOSA en Trespa eindverantwoordelijk geweest voor de veiligheid van zijn werknemers. Tijdens zijn presentatie legt hij uit hoe hij deze ervaring bij SAFY inzet om gebruikers te helpen trainen op de échte pijnpunten. Volgens hem wordt er nog te weinig aandacht besteed aan preventie. SAFY sluit aan op die behoefte en maakt het mogelijk om risicoloos te trainen op veilig gedrag.

“De toekomst heeft Remon Veraart vandaag goed laten zien. Virtual Reality geeft je ontzettend veel mogelijkheden om met name de houding en het gedrag te verbeteren. Het belangrijkste punt is daarbij dat je in realiteit kan oefenen.”

-Jan Zuidam (Oud-RvB DSM)

“Ik denk dat defensie altijd geïnteresseerd is in nieuwe technieken en ontwikkelingen als het om opleidingsgebied gaat. Er worden namelijk ongelofelijk veel mensen opgeleid. Altijd.”

-Ed Evers (Generaal-Majoor b.d. Defensie)

Ruud Dullens sloot het presentatieprogramma af met een exclusieve live demonstratie van SAFY. Het publiek kreeg daarna de gelegenheid om zelf aan de slag te gaan met de game. Zo was het mogelijk om de veiligheidssimulatie uit te proberen op een laptop, maar ook Virtual Reality kon worden ervaren bij een van de vier VR-stations.


Een terugblik op de exclusieve preview van SAFY

Meer weten over SAFY? Ga naar www.safy.online, of neem contact op voor een demo.