Instructional Designer

Graag introduceren wij Anamaria Kudrna. Met twee masters en een berg ervaring in haar pocket, kwam deze Kroatische dame haar imposante carriere bij BlueTea voortzetten in de functie van Instructional Designer. Dat vraagt om een nadere kennismaking: “kun je jezelf even voorstellen”?

“Hi, mijn naam is Anamaria Kudrna. Ik kom uit Kroatë en voordat ik naar Nederland verhuisde, woonde ik in Polen. Het is nu twee jaar geleden dat ik voor het eerst Nederland bezocht en was meteen verliefd op dit land. Niet enkel wat ik zag was mooi, maar ook wat ik ontdekte over de cultuur en manier van zaken doen.

Mijn achtergrond is een mix van technologie en sociaal humanistische studies. Mijn interesseren beide vakgebieden, maar moeilijk te combineren met al mijn interesses. Mijn eerste voltijds baan was die van Business Developer bij een IoT bedrijf omdat ik eenvoudigweg van nieuwe technologie hou. Na een klein jaar heb ik een nieuwe uitdaging gevonden bij Uber in Polen. Hier trainde ik de “Incident Response Teams”. Deze uitdaging gaf mij de mogelijkheid lesgeven te combineren met techniek en gebruikmakend van analyse. Toch kon ik in deze functie mijn creativiteit en research drang onvoldoende kwijt. Mijn grote droom was ooit te gaan werken bij een Game Development bedrijf, temeer omdat ik al sinds mijn jeugd gefascineerd ben door spellen en in mijn grote broer een echte medestander had. Nu ik bij BlueTea werk, heb ik de ideale combinatie van mijn passies gevonden: het combineren van kennisoverdracht, mooi design en technologie. Zelf had ik mij al verdiept in tekenen, fotografie en 3D modelling, dat maakt mij blij, en zeker als er een relatie is met IT. De ontwikkelingen in IT gaan snel en bieden veel nieuwe kansen en mogelijkheden voor de mensheid. BlueTea werkt op dat sterk bewegend snijvlak met experts op verschillende deelgebieden. We leren veel van elkaar en dat is voor mij een grote pré.

Waarom heb je voor BlueTea gekozen?

“De eerste reden dat ik voor BlueTea gekozen heb was dat ik graag in Nederland wilde werken. Maar natuurlijk niet koste wat kost. Ik wilde echt de uitdaging van mijn leven zoeken… daarom ben ik niet direct naar Nederland afgereisd maar eerst bij Uber gaan werken. Ik heb daar mooie mensen ontmoet en veel geleerd. Desalniettemin was mijn doel die ultieme baan in Nederland te gaan zoeken. Toen ik die mooie vacature bij BlueTea zag, begon mijn technologie hart sneller te kloppen. Ze werken met grote, internationale klanten en ik kan hier veel leren.  Ieder project is anders: van medische simulaties tot kennisoverdracht in de ruimtevaart. Dit klonk als muziek in de oren… “

Vervolgens kreeg ik een voor mij ongebruikelijk sollicitatiegesprek. Ze hebben er alles aan gedaan om mij op mijn gemak te stellen en na het eerste Skype gesprek hebben ze mij uitgenodigd voor een bezoek aan BlueTea. Ze hebben voor mij een overnachting geregeld en namen mij een hele dag mee zodat ik een goed beeld kon krijgen van wat mij te wachten stond. Ook kreeg ik een specifieke taak om te zien hoe ik dacht en reageerde. Volgens mij is dat niet altijd gebruikelijk.  

Welke ervaringen neem je mee naar BlueTea?

“Iedere ervaring is een leerproces. Een praktisch voorbeeld: als hobby portret fotograaf moet je werken met mensen en als het hun eerste foto-shoot is, wil je ze gerust stellen, laten ontspannen zodat er een spontane lach tevoorschijn komt. Als je dit vaker doet, zie je dat er veel overeenkomsten tussen mensen zijn en je snel leert hoe je deze mensen gerust stelt. Het herkennen van en anticiperen op dit menselijk gedrag (bij nieuwe of vreemde situaties) heeft mij geholpen bij het doceren en instrueren bij Uber.  

Hoe waren jouw eerste weken bij BlueTea?

In de eerste week heb ik kennis gemaakt met VirtualStudio®, een geweldig product van BlueTea.  Maar ik heb me tevens gerealiseerd dat ik nog heel veel moet leren. Natuurlijk heb ik veel kennis vanuit Uber meegenomen, maar ik begin bij BlueTea blanco. Uitdagend, maar wel met veel plezier! Daarnaast kwamen er allerlei nieuwe uitdagingen voorbij zoals de verhuizing naar Nederland (lang leve de EU!) en de nieuwe bedrijfscultuur. Bij BlueTea is iedereen heel aardig en doen hun best om zoveel mogelijk in het Engels te communiceren, zowel schriftelijk (in de digitale communicatiekanalen) als ook mondeling (meetings), maar uiteindelijk wil ik ook Nederlands leren, maar dat is nog een uitdaging.”

Hoe ziet je toekomst eruit?

“Met betrekking tot BlueTea wil ik eerst VirtualStudio® goed onder de knie krijgen. Ik weet niet hoe snel ik mij de software eigen gemaakt heb, maar eenmaal geleerd slaagd kan ik mij gaan focussen op de creatieve kennis-kant van de simulatie/game. Alhoewel, ook VirtualStudio® blijft in ontwikkeling. Ik kijk in ieder geval uit naar nieuwe, uitdagende projecten die aanstaande zijn. Voor de langere termijn heb ik nog niets gepland, maar wil me in mijn vrije tijd verdiepen in de gedragswetenschap omdat het mij gaat helpen om een interessante draai te geven aan de BlueTea simulaties. 

Dank je wel, Anamaria! We hopen dat je het leven in Nederland echt viert en een spannend avontuur beleefd bij BlueTea.