Op 1 mei mocht BlueTea een gloednieuwe werknemer verwelkomen! Jorian Vink gaat aan de slag als Unity3D ontwikkelaar en komt het (Blue)team versterken met zijn passie voor softwareontwikkeling en kennis van e-learning applicaties. BlueTea vroeg Jorian om iets over zichzelf te vertellen:

Welkom Jorian! Zou je iets meer over jezelf kunnen vertellen?

“Mijn naam is Jorian Vink. Ik ben 35 jaar en kom uit Woudrichem. Na het afronden van de hbo-opleiding Informatica, Gaming & Simulation heb ik elf jaar gewerkt in softwareontwikkeling en intussen ben ik verhuisd naar Maastricht voor mijn nieuwe baan bij BlueTea. In het weekend hou ik me graag bezig met sporten. Het liefst doe ik aan wandelen in de natuur of fitness.”

Wat voor werk heb je hiervoor gedaan?

“Mijn eerste werkgever was Scientafix. Bij dit bedrijf uit Woudrichem heb ik meerdere rollen gehad binnen het e-learning werkveld, met Nokia als een van de belangrijkste klanten. Ik hield me in het begin bezig met het implementeren van lesmateriaal in de e-learning systemen van Scientafix. Dit gebeurde met onder andere HTML, JavaScript en, toen nog, ActionScript. Later ben ik meer in een consultancy rol gestapt, in combinatie met een functie in Support.”

“Na een paar jaar ben ik aan de slag gegaan bij de Mandemakers Groep, waar ik bijna negen jaar heb gewerkt. Ook bij dit bedrijf heb ik de breedte verkend en meerdere functies gehad. Zo was ik eindverantwoordelijke voor alle websites die voor klanten gebouwd waren op TYPO3. Daarnaast ondersteunde ik projectmanagers met technisch advies en hielp mee aan zowel interne als externe programmeeropdrachten.”

Waarom heb je gekozen om voor BlueTea te komen werken?
“Mijn hart ging nog steeds sneller kloppen bij de gedachte aan het werken in de game industrie. Bij Mandemakers werkte ik voor zeer grote partijen op het gebied van wooninrichting, terwijl mijn passie eigenlijk ligt bij gaming en simulatie. Dat merkte ik vooral aan hoe enthousiast ik werd van het werken aan Unity- en XNA-projecten thuis. Toen ik van school kwam was er heel weinig werk te vinden in dat vakgebied. In de tussentijd zie je dat er steeds meer Unity bedrijfjes de kop op steken, waardoor de keuze steeds makkelijker werd.”

“Toen mijn vriendin vervolgens voor haar studie naar Maastricht verhuisde, wilde ik graag mee naar het Zuiden. Hierdoor moest ik op zoek naar een andere baan. Toen ik BlueTea tegenkwam wist ik meteen dat ik een goede combinatie had gevonden tussen e-learning en Unity. Zonder meteen een officieel sollicitatiegesprek aan te gaan, ben ik op kennismakingsgesprek geweest en dat klikte goed. Er heerste een open en prettig gevoel voor beide kanten. Daarna was de keuze snel gemaakt.”

Hoe ervaar je de aansluiting vanuit je vorige werk met BlueTea?

“Ik was al bekend met een aantal processen die bij BlueTea worden gebruikt, waaronder het gebruik van Git, Jira, confluence en de verschillende programmeerstijlen. Ik heb al veel verschillende programmeerstijlen gezien bij mijn vorige werkgevers, waardoor ik me makkelijk kan aanpassen aan de werkwijze van BlueTea. Er heerst een sociale werksfeer en er is veel aandacht voor mijn vooruitgang. Dit maakt het makkelijk om op mijn eigen tempo de nieuwigheden eigen te maken.”

Wat vond je van je eerste werkweek?

“Eerlijk gezegd voelt het alsof ik er al een paar maanden zit. Het gevoel is heel goed. Mijn verwachtingen waren hoog gesteld, omdat ik op zoek was naar een nieuwe uitdaging en zin had in iets nieuws. Voor mijn gevoel moet ik bij veel dingen ook weer onderaan beginnen, maar toen ik de eerste ‘tickets’ weggewerkt kreeg in de eerste werkweek voelde dat erg prettig. Je krijgt het idee dat je vooruitgaat.”

Wat verwacht je van je toekomst bij BlueTea?
“Ik wil vette games bouwen natuurlijk! Dat gaat zeker nog komen, maar mijn eerste echte doelen zijn het behalen van het Unity Developer certificaat en het beter worden in C#. Daarna zien we weer verder!”

Jorian, bedankt voor je tijd en we wensen je een leuke en succesvolle carrière bij BlueTea toe!