Het Digital Innovation Centre (DICE), onderdeel van Tata Steel, is op zoek naar een innovatieve oplossing om het veiligheidsbewustzijn te vergroten. BlueTea springt bij!

Technieken als Virtual Reality beloven een legio aan nieuwe mogelijkheden voor bestaande industrieën. Ook het Digital Innovation Centre (DICE), dat onderdeel is van staalproducent Tata Steel, heeft er oren naar om te verkennen wat de techniek voor hen kan betekenen.

Na een voorafgaande belevingssessie ging DICE de samenwerking aan met BlueTea en dat resulteerde in een Virtual Reality demonstrator waarmee DICE het veiligheidsbewustzijn binnen kantooromgevingen onder aandacht wil brengen.


Een slechte houding achter het bureau is een van de sluipende gevaren waarvoor DICE een groter bewustzijn wil creëren.

De productie bevat een volledig ingerichte kantooromgeving, alwaar de gebruiker in Virtual Reality doorheen kan bewegen. Het virtuele kantoor maakt het mogelijk kantoormedewerkers bewust te maken van potentiële veiligheidsrisico’s zoals onvoldoende verlichting, kabels die over het looppad liggen en traplopen zonder het vasthouden van een leuning.

Hoewel er nog geen sprake is van een eindproduct, geeft de demonstrator DICE een mogelijkheid draagvlak te creëren binnen Tata Steel door de effectiviteit van nieuwe innovaties te demonstreren.