Digitale trainingen vormen een steeds groter aandeel in het altijd veranderende landschap van leermethodes. Hoewel traditionele leermiddelen nog steeds hun rol vervullen, zijn er voor veel situaties intussen betere alternatieven ontstaan. BlueTea is ervan overtuigd dat digitaal leren zorgt voor meer efficiëntie en een hoger leerrendament. Hier zijn zes onderbouwde redenen waarom je zou moeten investeren in digitaal leren.1. Het is overzichtelijk

Alles dat je wil weten staat georganiseerd op een plek. Daarnaast kunnen digitale trainingen bijhouden waar je de laatste keer bent gebleven, zodat je op ieder moment de meest relevante leerstof op het juiste moment ontvangt.

 

2. Je kunt op je eigen tempo leren

Wanneer er wordt getraind met kostbare apparatuur in ruimtes die niet altijd beschikbaar zijn, is de hoeveelheid informatie die je kunt opnemen gering. Door gebruik te maken van een digitale training kun je zo vaak als je wil in een virtuele omgeving oefenen, waardoor er meer kennis kan worden opgedaan en herhaling tot de mogelijkheden behoort.

 

3. Je kunt overal leren

Het maakt niet uit of je thuis, in de trein of op het vliegveld bent; digitale trainingen zijn te allen tijde beschikbaar. Dit heeft als gevolg dat je vaker en meer kunt leren, precies wanneer het jou uitkomt.

 

4. Je kunt en mag fouten maken

Een bijkomend voordeel van een virtuele omgeving is de mogelijkheid om fouten te kunnen maken, zonder dat er gevolgen ontstaan op het gebied van financiën of het welzijn van jou of je collega’s. Door fouten te maken in de digitale wereld, houden we het veilig in de echte wereld. Van fouten kun je leren!

 

5. Het is kosteneffectief

Leren met digitale middelen vergt een drastisch lagere investering. Er zijn geen kostbare leermiddelen of apparatuur meer nodig om zorgvuldig te kunnen trainen. Het enige dat je nodig hebt is je eigen laptop of tablet. Als er dan uiteindelijk toch praktijkervaring aan te pas dient te komen, heb je aan alles al een keer kunnen proeven.

 

6. Altijd up-to-date

De inhoud van traditionele leermiddelen veroudert na verloop van tijd en wordt dan ook steeds minder relevant. Het gevolg is dat ze niet langer kunnen worden ingezet binnen het altijd vernieuwende werkveld. Digitale trainingen kunnen worden voorzien van updates, waardoor je altijd te maken hebt met de laatste training.

 

Benieuwd geworden naar wat een digitale training voor jouw bedrijf kan betekenen?
Neem dan direct contact op met BlueTea. De koffie staat klaar!